Sistemele de umbrire, folositoare si in zile de toamna. Vezi de ce

Sistemele de umbrire, folositoare si in zile de toamna. Vezi de ce

2013-09-09

Unde nu intra lumina pe fereastra intra doctorul pe usa, spune un proverb din batrani, dar uneori soarele ne agreseaza. Avem insa la indemana cateva solutii simple pentru a domoli puterea soarelui: copertine retractabile si pergole, destinate umbririi, dupa caz, a ferestrelor si balcoanelor, curtilor sau gradinilor si teraselor.

Sistemele de umbrire protejeaza nu doar de soare, ci si de ploaie, iar pentru zile de toamna tarzie cu vant racoros o pergola sau o veranda pot fi completate cu pereti de vant. Astfel va mai puteti bucura de timp in aer liber chiar daca vremea este mai rece.

Copertinele electrice cu senzori de vant au avantajul ca se inchid automat in cazul in care vantul devine prea puternic, chiar daca dv. nu mai sunteti acasa. In plus, unele copertine (de exemplu Athena) au o caseta care protejeaza de ploaie si ninsoare mecanismele si materialul copertinei atunci cand aceasta este retractata. Un alt element care contribuie la siguranta si rezistenta copertinelor este reprezentat de folosirea arcurilor cu lanturi in loc de cablurile de otel folosite in general, ceea ce asigura o rezistenta impecabila a produsului (tot la copertinele Athena).