Rulouri din aluminiu cu spuma poliuretanica sau rulouri din PVC?

Rulouri din aluminiu cu spumă poliuretanică sau rulouri din PVC?

2012-12-06

Montarea rulourilor de exterior poate fi realizată în orice fază de construcţie a unei clădiri, datorită posibilităţilor multiple de instalare. Fie că doar te bate gândul sau ai decis deja să îţi echipezi ferestrele cu rulouri exterioare, pentru a alege în cunoştinţă de cauză între rulourile din aluminiu şi cele din PVC este recomandat să ţii cont de câteva informaţii de la specialişti.

Rulourile fabricate din aliaj de aluminiu, cunoscute şi ca termostoruri, sunt foarte rezistente în timp, sunt puternic termoizolante (au în interior un start izolator din spumă) şi au proprietăți anticorozive excelente, fiind prin urmare ideale pentru clima de munte sau zonele cu umezeală intensă. Tot datorită stratului izolator de spumă al rulourilor din aluminiu acestera asigură o mai bună izolare fonică.

Trai pe vătrai...

Proprietăţile termoizolante ale rulourilor din aluminiu asigură confort termic şi economie de resurse atât vara, cât şi iarna, astfel:

Vara – umbră şi răcoare, reducerea costurilor pentru aparatele de aer condiţionat;

Iarna – pierderile mai mici de energie termică prin ferestre, reducerea facturii la încălzire cu 10%.

Despre partea de rezistenţă, specialiştii au concluzionat că, în timp ce termostorurile din aluminiu nu se deformeaza de la căldura soarelui (durată de viaţă 10-20 de ani), PVC-ul expus la lumină şi căldură se deformează, devine casant şi se sparge (durată de viaţă între doi şi şapte ani).

Estetică şi bun-gust

Cu varianta aluminiu se poate alege dintr-o gamă nelimitată de culori, pentru a armoniza ferestrele cu faţada casei, iar culoarea se păstrează, nu se degradează cu trecerea timpului. Pe de altă parte PVC-ul vopsit se va deforma şi se va sparge mult mai repede decât cel alb.

Dacă analizăm cele două variante şi din punctul de vedere al siguranţei şi protecţiei, trebuie amintit că lamelele termostorurilor sunt mult mai rezistente decât cele din plastic.

Calitate/preţ

În concluzie, chiar dacă preţul termostorurilor din aluminiu este mai mare decât cel al lamelelor de PVC, acum ştii şi de ce: calitatea, rezistenţa, valoarea estetică şi, nu în ultimul rând, confortul termic oferit de termostorurile din aluminiu justifică preţul.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA:

Calculeaza acum pretul rulourilor tale!

Configurator online de produse! Devizul se calculeaza instant!