Omul de afaceri Ciprian Oprea, MCA Grup, inscris in competitia Antreprenorul anului 2014

Omul de afaceri Ciprian Oprea, MCA Grup, inscris in competitia Antreprenorul anului 2014

2014-08-07

Omul de afaceri Ciprian Oprea, director general al producatorului de usi de garaj MCA Grup, cu o prezenta de 16 ani in piata, a intrat in competitia nationala „Antreprenorul Anului 2014”, adusa in Romania, in premiera in acest an, de Ernst & Young.

Concursul face parte din programul derulat de Ernst & Young la nivel mondial, care isi propune sa-i premieze pe cei mai inovatori si de succes antreprenori din lume. Omul de afaceri care va fi desemnat, in urma jurizarii, invingator al competitiei nationale, pe 12 noiembrie 2014, va reprezenta Romania la editia internationala din iunie 2015, la Monte Carlo.

La eveniment vor participa antreprenorii selectati din fiecare din cele 50 de tari inscrise in program. Candidatii finali ai fiecarei tari vor fi evaluati de un juriu international, format din detinatori ai titlului EOY (Entrepreneur of the Year / Antreprenorul Anului) din anii anteriori si lideri de business din intreaga lume, in cadrul unor interviuri si pe baza unor studii de caz.

In analiza candidaturilor, juriul va tine de cont de criterii precum spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, inovarea, impactul global si, nu in ultimul rand, integritatea si puterea personala de influentare. Editia din acest an a World Entrepreneur Of The Year i-a acordat marele premiu international antreprenorului Uday Kotak, fondatorul si directorul general al bancii indiene Kotak Mahindra.

Recent inscris in competitia ce se va incheia anul viitor, omul de afaceri Ciprian Oprea este director general, actionar si fondator al MCA Grup, o afacere de familie, pornita in urma cu 16 ani intr-un apartament la bloc si dusa sub indrumarea sa la nivelul de a fi recunoscuta drept cea mai mare fabrica de usi sectionale din tara si din Sud-Estul Europei. „Pentru mine, usile de garaj reprezinta o pasiune, iar sa vad oamenii bucurosi de produsele alese si de serviciile oferite de compania noastra este rasplata cea mai mare. De aceea, derulam programe de dezvoltare continua, atat pe partea de produs si servicii asociate, cat si pentru personalul companiei, prin traininguri si cursuri periodice de management, de vanzari sau de pregatire tehnica. Obiectivul nostru este sa ne pozitionam in cativa ani in topul producatorilor europeni din domeniul solutiilor de inchidere”, a declarat Ciprian Oprea, CEO al MCA Grup.

MCA Grup a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, din care exporturile au contribuit cu 25%. Alaturi de Ciprian Oprea, actionari mai sunt sotia sa, Raluca Oprea, si Valentin Cuca, ambii implicati activ in afacere, in functii de conducere.

In palmaresul companiei se remarca medalia de aur pentru inovatia Power Door, usa de garaj care produce energie pentru intreaga casa, obtinuta la International Technical Fair Plovdiv Bulgaria, in 2012. De asemenea, in 2014 grupul de firme MCA a fost distins cu Trofeul EuroFereastra pentru Excelenta in domeniul Solutiilor de Umbrire.