MCA GRUP sprijina primul program al Academiei de Leadership si Management Scolar

MCA GRUP sprijina primul program al Academiei de Leadership si Management Scolar

2017-12-21

MCA Grup s-a alaturat Asociatiei pentru Valori in Educatie in lansarea primului program de leadership din Romania dedicat directorilor de scoli. Am decis sa sprijinim acest program deoarece dorim sa avem un rol activ in transformarea invatamantului romanesc. In plus, ne-am regasit in valorile promovate de acest program si de asociatia AVE, care l-a lansat.

Academia de Leadership și Management Scolar are la bază un proces personalizat de dezvoltare a abilităților de leadership pentru un grup de 30 de directori de școli din întreaga țară. Aceștia vor beneficia de 530 de ore de training cu specialiști internaționali în educație și de 720 de ore de mentoring, 1 la 1, oferite de aproximativ 40 de profesioniști din business. Acest program se va derula timp de 12 luni și va avea impact asupra a 12.000 elevi. Scopul urmărit este de a reduce abandonul școlar, analfabetismul funcțional, de a crește rata de promovabilitate și de a îmbunătăți rezultatele elevilor obținute la examenul de Bacalaureat și la testele PISA.

Sesiunile de training, coaching și mentoring vor fi completate prin vizite în școli și comunități pentru a identifica împreună cu directorii practicile cele mai potrivite, în funcție de context. Directorii vor fi riguros selectați de o echipă de Resurse Umane, pe baza interesului manifestat anterior, de a dezvolta proiecte și de a demara inițiative în cadrul școlii pe care o conduc și în funcție de abilitățile lor de leadership.

Compania MCA Grup a fost implicata in personalizarea programului, in crearea procesului de selectie si in recrutarea directorilor de scoli prin Adriana Radu, Manager de Resurse Umane, cu ocazia lansarii programului, marti 14 noiembrie, in cadrul Gala Dinner. In continuare, ea va fi implicata ca mentor pentru un director de scoala, pe parcursul programului, pentru a sprijini aplicarea cunostintelor invatate in cadrul Academiei. Suntem convinsi ca astfel vom putea imbunatati calitatea invatamantului, a valorii cunostintelor si a valorii umane a copiilor.