MCA GRUP sprijina primul program al Academiei de Leadership si Management Scolar

MCA GRUP sprijina primul program al Academiei de Leadership si Management Scolar

2017-12-21

MCA Grup s-a alaturat Asociatiei pentru Valori in Educatie in lansarea primului program de leadership din Romania dedicat directorilor de scoli. Am decis sa sprijinim acest program deoarece dorim sa avem un rol activ in transformarea invatamantului romanesc. In plus, ne-am regasit in valorile promovate de acest program si de asociatia AVE, care l-a lansat.

Academia de Leadership si Management Scolar are la baza un proces personalizat de dezvoltare a abilitatilor de leadership pentru un grup de 30 de directori de scoli din intreaga tara. Acestia vor beneficia de 530 de ore de training cu specialisti internationali in educatie si de 720 de ore de mentoring, 1 la 1, oferite de aproximativ 40 de profesionisti din business. Acest program se va derula timp de 12 luni si va avea impact asupra a 12.000 elevi. Scopul urmarit este de a reduce abandonul scolar, analfabetismul functional, de a creste rata de promovabilitate si de a imbunatati rezultatele elevilor obtinute la examenul de Bacalaureat si la testele PISA.

Sesiunile de training, coaching si mentoring vor fi completate prin vizite in scoli si comunitati pentru a identifica impreuna cu directorii practicile cele mai potrivite, in functie de context. Directorii vor fi riguros selectati de o echipa de Resurse Umane, pe baza interesului manifestat anterior, de a dezvolta proiecte si de a demara initiative in cadrul scolii pe care o conduc si in functie de abilitatile lor de leadership.

Compania MCA Grup a fost implicata in personalizarea programului, in crearea procesului de selectie si in recrutarea directorilor de scoli prin Adriana Radu, Manager de Resurse Umane, cu ocazia lansarii programului, marti 14 noiembrie, in cadrul Gala Dinner. In continuare, ea va fi implicata ca mentor pentru un director de scoala, pe parcursul programului, pentru a sprijini aplicarea cunostintelor invatate in cadrul Academiei. Suntem convinsi ca astfel vom putea imbunatati calitatea invatamantului, a valorii cunostintelor si a valorii umane a copiilor.