Cum asiguri controlul eficient al echipamentelor locuintei cu sistemele Connexoon si IFTTT

Cum asiguri controlul eficient al echipamentelor locuintei cu sistemele Connexoon si IFTTT

2019-05-06

Ritmul alert in care traim este principalul motiv care a generat nevoia de a controla echipamentele din interiorul locuintei. Asa a luat nastere conceptul de „casa conectata” in care viata de zi cu zi este cu mult simplificata, iar confortul si siguranta celor care o locuiesc se ridica la cote maxime.

Iar atunci cand vrei sa controlezi echipamentele dintr-un anumit spatiu al acestei case, unitatea de comanda Connexoon este exact ceea ce ai nevoie. Rulourile electrice MCA sunt o astfel de categorie de echipamente ce pot fi controlate in cele mai bune conditii cu ajutorul Connexoon. De asemenea, sistemul de comanda Connexoon iti permite sa operezi nu doar rulourile electrice MCA, ci si copertinele cu brate retractabile MCA.

Copertine MCA controlate cu sistemul Connexoon

Connexoon a fost creat de producatorul francez Somfy, este compatibil cu dispozitive Android si Apple si utilizeaza pentru functionare protocolul radio io-homecontrol, ceea ce ii permite sa asigure utilizatorului o serie de beneficii speciale precum:

  • confirmare a comenzilor lansate - transmisia informatiei de la utilizator catre echipament se face in proportie de 100%, iar feedback-ul este asigurat in timp real;
  • protectie la interferente - transmiterea semnalului radio este una optima si se face pe o raza de 20 metri in interiorul unei cladiri din beton cu 3 nivele (casa sau apartament) si pana la 300 metri in exteriorul acesteia;
  • siguranta la utilizare - instalarea este deosebit de sigura datorita unei chei de criptare de 128 de biti care este exclusiva pentru fiecare instalare.

Cu ajutorul Connexoon poti conecta 40 de dispozitive si poti programa 4 scenarii de utilizare.
Iata si cateva exemple:

  1. Click & Go / Ready to Go
    • Inchide toate rulourile la iesirea din casa si activeaza sistemul de alarma cu ajutorul aplicatiei de pe telefonul mobil!
  2. Cocoon
  3. Verificarea statusului
    • Verifica si controleaza statusul rulourilor de la distanta nu doar in orice moment, ci si din orice loc! Prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete cu sistem de operare Android sau iOS, de la Apple, conectate la internet, controleaza rulourile electrice MCA de oriunde din lume si verifica sau modifica pozitia lor printr-un un singur click!

Si daca te intrebi care este principalul avantaj al utilizarii acestor solutii interconectate, ar trebui sa stii ca acestea contribuie la sporirea eficientei energetice a unei cladiri, avand in vedere faptul ca utilizatorul are posibilitatea sa le controleze in orice moment, prin intermediul telefonului mobil.

Controlul echipamentelor este posibil prin intermediul telefonului mobil

Control absolut si scenarii nelimitate cu ajutorul IFTTT

Sfera scenariilor poate fi insa extinsa, iar numarul de echipamente ce se pot conecta poate fi si mai mare pentru ca sistemul Connexoon este interoperabil si cu platforma IFTTT. Acesta este, in acelasi timp, un website si o aplicatie mobila, iar denumirea sa este un acronim al expresiei din limba engleza „If This, Than That”, IFTTT pronuntandu-se asemenea cuvantului „gift”, fara prima litera. Lansat in anul 2010 de catre Somfy acest serviciu gratuit pune efectiv internetul sa lucreze pentru tine, avand capacitatea sa conecteze simultan diferite dispozitive.

In prezent, IFTTT este compatibil cu peste 600 de servicii, printre care si Connexoon Window si iti poate oferi o experienta completa de automatizare la domiciliu. Mai exact, IFTTT foloseste mici aplicatii, de tip „applet” care conecteaza servicii multiple, precum aplicatii inteligente de casa sau website-uri pentru a efectua activitati automate (un anumit tip de eveniment care are legaura cu un anumit dispozitiv, declanseaza automat o actiune a unui alt echipament). IFTTT iti pune la dispozitie peste 55 milioane de applet-uri, dar si posibilitatea de a-ti crea singur aplicatii de acest tip ceea ce iti ofera posibilitati de actionare nelimitate.

Punerea in functiune a sistemului IFTTT dureaza doar cateva minute si devine rapid realitate prin parcurgerea urmatorilor 4 pasi simpli:

  1. descarca aplicatia;
  2. creeaza-ti un cont gratuit;
  3. selecteaza serviciile pe care vrei sa le conectezi;
  4. utilizeaza dispozitivele Amazon Echo sau Google Home pentru a-ti controla sistemele de umbrire pentru o experienta completa de tip „handsfree” sau control verbal.
    Exemplu: Solicita verbal asistentului tau Google sa deschida toate rulourile, doar prin rostirea frazei: "Ok Google, buna dimineata!".
Conexiuni IFTTT pentru controlul casei tale:

Exemple de scenarii ce pot deveni realitate cu ajutorul IFTTT:
  • DACA (IF) temperatura exterioara (conform Weather Underground) ajunge la 30° intr-o zi cu temperaturi ridicate SI (AND) ora se situeaza in intervalul: 11:00 SI (AND) 18:00,
    ATUNCI (THAN) rulourile vor fi coborate automat la 75%.
  • DACA (IF) temperatura exterioara (conform Weather Underground) ajunge la -10° SI (AND) ora se situeaza in intervalul: 21:00 SI (AND) 06:00,
    ATUNCI (THAN) rulourile din toata casa, mai putin din dormitoare, vor fi coborate automat la 100%.
  • DACA (IF) telefonul tau s-a conectat la reteaua WI-FI de acasa,
    ATUNCI (THAN) doar rulourile din living se vor ridica automat pana la 25%.
  • DACA (IF) pozitia GPS a telefonului tau a intrat in zona casei,
    ATUNCI (THAN) doar rulourile din living se vor ridica automat pana la 25%.

Tehnologia de care suntem inconjurati se schimba, cu rapiditate, in fiecare zi si, desi in cele mai multe cazuri, aceasta ne ajuta sa ne imbunatatim experienta cu lumea inconjuratoare, atunci cand in jurul nostru sunt prea multe aplicatii, dispozitive si website-uri, aceasta ne ingreuneaza viata. Serviciul IFTTT impiedica exact acest lucru sa se intample, functionand ca un serviciu de automatizare final ce reuneste toate serviciile conectate la internet pentru a crea pentru fiecare dintre noi experiente de viata perfecte.

Connexoon - control rulouri exterioare MCA intr-o casa conectata