MCA intra pe piata certificatelor de carbon

MCA intra pe piaţa certificatelor de carbon şi produce o uşa care capteaza energia solara

2012-10-23

Alexandru Urzica, portalul Capital.ro

Producatorul de uşi de garaj şi rulouri MCA a anunţat ca intra pe piaţa certificatelor de carbon, o piaţa care se estimeaza ca va ajunge in urmatorii ani la 500 mld. dolari. MCA este prima companie din ţara care investeşte in certificate „carbon neutral“ prin intermediul Carbon Solutions Global, firma recent lansata pe piaţa locala.

Fondurile obţinute din comercializarea certificatelor de carbon (unul singur corespunde emiterii unei tone de dioxid de carbon) sunt investite in proiecte “verzi”, care dezvolta sursele de energie regenerabila nepoluanta. Compania a investit deja in dezvoltarea unor uşi secţionale cu celule fotovoltaice, care capteaza energia solara şi o utilizeaza pentru acţionarea uşii şi alimentarea unor consumatori casnici.

“Cererea cea mai mare pentru uşi cu celule fotovoltaice a venit din Franţa, dar chiar şi in Romania suntem pe cale sa implementam intr-un complex rezidenţial acest sistem”, a declarat Ciprian Oprea, director general MCA.

În prezent, energia realizata din resurse regenerabile reprezinta doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de 16%, potrivit The Energy Information Administration.

MCA a realizat in 2011 o cifra totala de afaceri de 8,2 milioane de euro. Pana la finele anului 2012, ca urmare a creşterii exporturilor, MCA ţinteşte un avans de pana la 10 milioane de euro.

Producatorul exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, avand cea mai mare fabrica de profil din Europa de Est. Fabrica de la Jilava are 120 de angajaţi, o capacitate de producţie de 10.000 unitaţi anual şi o reţea de distribuţie proprie de 1.000 de dealeri.