Ciprian Oprea, MCA Grup: Inca vorbim de criza in sectorul nostru. Vom putea simti un reviriment abia

Ciprian Oprea, MCA, pe wall-street.ro: Inca vorbim de criza. Vom simti un reviriment peste doi ani

2014-09-11

Articol aparut pe 11.09.2014 in editia online a site-ului de business wall-steet.ro:

Piata locala a usilor de garaj trece printr-o etapa de asezare si de consolidare, fiind marcata in perioada crizei de un o schimbare a obiceiurilor de consum, o migrare catre produse mai ieftine, a caror durata de functionare este simtitor mai scazuta decat cele care au preturi mai mari si fac parte din categoria „premium”.

Potrivit MCA Grup, unul dintre cei mai importante nume pe acest segment, piata de profil inca se afla in criza, reprezentantii companiei sugerand ca un reviriment va putea fi simtit abia peste unul sau doi ani. „Inca vorbim de criza in sectorul nostru. Avem produse care se instaleaza la o perioada de unu – doi ani de la inceperea constructiilor. Daca exista un reviriment in zona constructiilor de cladiri noi, MCA o va simti peste un an sau doi. (...) Daca privim situatia in ansamblu, in primele sase luni ale anului 2014, grupul de firme MCA a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 2,8 milioane de euro, similara cu evolutia din aceeasi perioada a anului anterior. Pe piata interna am avut o usoara scadere, insa evolutia pozitiva pe pietele externe ne-a ajutat sa ne mentinem per total la un nivel similar cu anul anterior”, a declarat pentru wall-street.ro – Ciprian Oprea (foto), CEO al MCA Grup.

Ciprian Oprea a mai subliniat ca exporturile sustin in continuare o buna parte din business, circa 30% din rulaje fiind asigurate pe piata externa. „Exporturile ne vor aduce 30% din business in acest an, pondere pe care am si atins-o dupa primele sase luni si credem ca se va mentine”, a mai precizat managerul MCA Grup.

Din semnalele pe care reprezentantii MCA Grup le au, lucrurile in piata au inceput sa se miste. „Pentru usile de garaj, sezonul de varf se instaleaza incepand cu mijlocul lunii septembrie si o tine in forta pana in decembrie. Ne asteptam ca piata usilor sectionale sa avanseze cu minimum 5% pana la finele anului. Piata, in general, este pe un trend ascendent. Romanii s-au indreptat insa, in numar mai mare, catre usi mai economice, iar noi nu suntem in zona pretului mic”, apreciaza Ciprian Oprea.

Cititi continuarea pe Wall-street.ro