Criza a fost buna pentru romani. Au inţeles ca 100 de euro sunt bani pentru care trebuie sa munceas

'Criza a fost buna pentru romani. Au inţeles ca 100 € sunt bani pentru care trebuie sa munceasca...'

2014-12-03

Articol publicat in Ziarul financiar

Ciprian Oprea (foto stanga - cel din extrema dreapta - alaturi de colegii din MCA), directorul general si unul dintre actionarii grupului MCA, specializat in productia si comercializarea de usi de garaj si rulouri pentru ferestre, afirma ca piata pe care activeaza s-a stabilizat in ultimii ani, dupa ce minimul a fost atins in 2010.

„Piata interna este oarecum stabila, variatiile de +/- 2 sau 3 procente nu sunt relevante pentru produsele noastre. Anul acesta s-a observat o usoara scadere a numarului de autorizatii de construire pe rezidential, scadere care a fost insa compensata de o crestere pe zona de industrial“, afirma Oprea.

Grupul MCA a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 8 milioane de euro, iar pentru anul acesta estimeaza un rulaj similar. Exporturile urmeaza sa genereze 28% din vanzari anul acesta, principalele piete catre care grupul trimite produse fiind Franta, Italia si Belgia.

„Nu ne-am orientat catre alte tari anul acesta, vrem sa ne concentram pe aceste piete si sa le dezvoltam“, afirma Oprea, care si-a propus ca in cinci ani livrarile in strainatate sa aduca 75% din rulaj. Pentru a gasi noi clienti la export, compania a participat la mai multe targuri de profil din strainatate, cel mai recent fiind Equip Baie din Paris, care a avut loc la finele lunii noiembrie.

Ciprian Oprea, MCA:

„Firmele spuneau inainte de 2008 ca daca nu au facut in anul respectiv profit de un milion de euro, nu e nicio problema, vor face anul viitor. Acum nu mai este asa, criza a dus la scaderea marjelor de profit.”

„Criza a fost buna pentru romani. Au inteles ca 100 de euro sunt bani pentru care trebuie sa munceasca, nu sa ii arunce pe fereastra...", a mai spus Oprea.