Costurile cu incalzirea, mai mici cu 10 la suta datorita termostorurilor

Costurile cu încălzirea, mai mici cu 10% datorită rulourilor

2012-12-12

Folosirea corectă a rulourilor pentru ferestre (termostoruri) poate reduce consumul de energie termică cu 10% pe timpul iernii, potrivit unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), susţinut de o analiză termografică realizată de MCA.

Rulourile instalate pe tâmplării, în condiţiile în care sunt utilizate corect, formează un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcătuit din tâmplărie (geamul în sine), stratul de aer cuprins între fereastră si rulou, care se comportă ca un bun izolator termic, şi, desigur, ruloul respectiv.

Acest “sistem” are capacitatea de a reducere transferul termic cu până la 10%, întrucât tâmplăria este protejată împotriva acţiunii directe a vântului şi ploilor, factori ce pot mări viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient când covorul ruloului reţine stratul de aer cât mai etanş şi lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).

Pe de altă parte, termostorurile reprezintă cea mai bună soluție de avea umbră și răcoare în zilele de caniculă, filtrând razele UV şi prevenind formarea efectului de seră. Folosirea termostorurilor suplinește în cele mai multe cazuri un aparat de aer condiționat.

În gama de produse a MCA Grup România, există două tipuri de termostoruri realizate din aluminiu, cele mai bune când vine vorba despre protecţie termică: unele cu caseta ruloului aplicată pe tâmplăria existentă, putând fi montate oricând, şi cu caseta ruloului suprapusă pe tâmplărie. Acestea din urmă se montează împreună cu tâmplăria, iar caseta covorului de lamele se poate ascunde prin finisare (tencuire) atât la interior, cât și la exterior.

Studiu cu o camera de termoviziune

In urma unui studiu realizat cu o camera de termoviziune s-a observat ca ferestrele protejate cu rulouri MCA, TermoStoruri, au un coeficient de transfer termic mult scazut fata de ferestrele neprotejate.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA:

Calculeaza acum pretul rulourilor tale!

Configurator online de produse! Devizul se calculeaza instant!