Rulouri din aluminiu cu spuma poliuretanica sau rulouri din PVC?

Rulouri din aluminiu cu spuma poliuretanica sau rulouri din PVC?

2012-12-06

Montarea rulourilor de exterior poate fi realizata in orice faza de construcţie a unei cladiri, datorita posibilitaţilor multiple de instalare. Fie ca doar te bate gandul sau ai decis deja sa iţi echipezi ferestrele cu rulouri exterioare, pentru a alege in cunoştinţa de cauza intre rulourile din aluminiu şi cele din PVC este recomandat sa ţii cont de cateva informaţii de la specialişti.

Rulourile fabricate din aliaj de aluminiu, cunoscute şi ca termostoruri, sunt foarte rezistente in timp, sunt puternic termoizolante (au in interior un start izolator din spuma) şi au proprietati anticorozive excelente, fiind prin urmare ideale pentru clima de munte sau zonele cu umezeala intensa. Tot datorita stratului izolator de spuma al rulourilor din aluminiu acestera asigura o mai buna izolare fonica.

Trai pe vatrai...

Proprietaţile termoizolante ale rulourilor din aluminiu asigura confort termic şi economie de resurse atat vara, cat şi iarna, astfel:

Vara – umbra şi racoare, reducerea costurilor pentru aparatele de aer condiţionat;

Iarna – pierderile mai mici de energie termica prin ferestre, reducerea facturii la incalzire cu 10%.

Despre partea de rezistenţa, specialiştii au concluzionat ca, in timp ce termostorurile din aluminiu nu se deformeaza de la caldura soarelui (durata de viaţa 10-20 de ani), PVC-ul expus la lumina şi caldura se deformeaza, devine casant şi se sparge (durata de viaţa intre doi şi şapte ani).

Estetica şi bun-gust

Cu varianta aluminiu se poate alege dintr-o gama nelimitata de culori, pentru a armoniza ferestrele cu faţada casei, iar culoarea se pastreaza, nu se degradeaza cu trecerea timpului. Pe de alta parte PVC-ul vopsit se va deforma şi se va sparge mult mai repede decat cel alb.

Daca analizam cele doua variante şi din punctul de vedere al siguranţei şi protecţiei, trebuie amintit ca lamelele termostorurilor sunt mult mai rezistente decat cele din plastic.

Calitate/preţ

În concluzie, chiar daca preţul termostorurilor din aluminiu este mai mare decat cel al lamelelor de PVC, acum ştii şi de ce: calitatea, rezistenţa, valoarea estetica şi, nu in ultimul rand, confortul termic oferit de termostorurile din aluminiu justifica preţul.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA: