Studiu nou: Rulourile exterioare reduc pierderile de caldura prin ferestre cu peste treizeci la suta

Studiu nou: Rulourile exterioare reduc pierderile de caldura prin ferestre cu 30%

2013-03-01

Pentru ca 25% din totalul pierderilor de caldura revin ferestrelor, izolarea acestora cu rulouri exterioare sau termostoruri este una dintre cele mai eficiente metode de a economisi energie. Un studiu international a dovedit ca montarea rulourilor exterioare reduce pierderile de caldura prin ferestre cu peste 30% si contribuie astfel simtitor la reducerea costurilor cu incalzirea. Rulourile se mai numesc termostoruri tocmai datorita proprietatilor termoizolatoare.

ALUTECH Group efectueaza constant teste privind proprietatile termoizolatoare ale rulourilor exterioare. Testul cu aparatul termografic este unul dintre cele mai eficiente si descriptive. De aceasta data, s-a efectuat o analizata pe o cladire rezidentiala cu ajutorul dispozitivului specializat denumit camera termografica. Media temperaturii exterioare a fost de 12 grade Celsius.

Au rezultat mai multe imagini facute mai intai cand rulourile exterioare erau deschise, apoi dupa inchiderea acestora. Fotografiile evidentiaza diferenta privind pierderile de caldura intre cele doua cazuri.

Distanta intre geam si rulou = 10-15 cm pentru reducere maxima a pierderilor

Studiul mai arata in mod clar ca in cazul geamurilor laterale pierderea de caldura inca se observa, chiar daca la un nivel redus. Explicatia vine de la faptul ca pe aceste deschideri laterale, distanta dintre fereastre si rulouri este mai mica fata de fereastra centrala. Distanta optima care trebuie lasata intre geam si rulou pentru a asigura cea mai buna izolare termica, cea mai mica pierdere de energie, este de 10-15 cm.

Analiza termografica a aratat ca datorita inchiderii rulourilor temperatura interioara a crescut, iar suprafata externa la nivelul ferestrei s-a racit cu 4,3 °С, deoarece nu a mai primit caldura din interior . A fost dovedita astfel eficienta sistemelor de rulouri Alutech.

Astfel analiza termografica vine sa confirme rezultatele testelor efectuate in Institutul international ift Rosenheim (Germania). Potrivit rezultatelor, rulourile reduc pierderile de caldura prin ferestre cu peste 30%.

Aceste rezultate confirma si evidentiaza beneficiile rulourilor exterioare si contribuie astfel la dezvoltarea pietei de sisteme pentru ferestre.

VIDEO TELESHOPPING MCA - Vezi aici beneficiile termostorurilor MCA: