Conditii de garantie usi de garaj MCA

Garantia produselor este de 24 luni de la data incheierii prezentului proces verbal. Garantia se face la sediul Furnizorului, pe baza notificarii scrise de Beneficiar, a defectului constatat.

MEDIUL DE EXPOATARE: Parametrii retelei electrice 220V/50Hz c.a.; umiditate max. 95%; caldura max. 50gr.C;

INSTRUCTIUNI:

 1. Conditii de transport:
  1. Se vor evita socurile si loviturile, acestea putand avea drept urmari defecte de functionare neacoperite de garantie, precum si modificari ale aspectului produselor.
 2. Reguli de baza pentru montaj:
  1. Se va urmari intotdeauna ca sinele de culisare sa fie perfect drepte si paralele. Pozitionarea acestora se face numai cu ajutorul nivelei. Atentie la trasarea diagonalelor (diagonalele trebuie sa fie egale).
  2. Se va evita curbarea sinelor, curbare ce poate apare datorita suprafetelor de montaj neregulate (ziduri strambe).
  3. Panourile vor fi montate numai dupa fixarea completa a intregului sistem de culisare.
  4. In cazul actionarii electrice, motorul va fi ultima piesa montata. Sina de culisare a motorului va fi perfect dreapta. Prinderea tijei de tragere a motorului de ultimul panou se va face cu atentie.
  5. Nu se va omite nici o prindere (surub) din kit-ul de materiale de montaj (daca este achizitionat).
  6. Se va acorda foarte mare atentie la fixarea si torsionarea arcurilor si la prinderea cablurilor pe role si tamburi. Cablul si arcurile odata tensionate sunt periculoase, putand provoca accidentari/raniri.
 3. Utilizare si intretinere:
  1. Manevrarea usii de garaj se va face prin actionarea de maner (incastrat in panoul din partea de jos) sau tragerea lantului, pentru actionare manuala; prin actionarea butonului telecomenzii sau intrerupatorului, in cazul actionarii electrice. In cazul echiparii cu incuietoare mecanica pe interior (boltz) sau incuietoare cu cheie incastrata, nu se va actiona usa electric  sau manual inainte de deblocarea acestei incuietori.
  2. Nu se va forta niciodata actionarea. Daca usa prezinta greutate la actionare sau nu se misca deloc, se va chema echipa de service.
  3. In cazul actionarii manuale se va evita intotdeauna inchiderea cu forta mare (izbirea) la capetele de cursa (sus sau jos).
  4. In anotimpul rece se vor inlatura depunerile de gheata si zapada de pe usa inainte ca aceasta sa fie actionata; in special se va verifica formarea ghetii in partea de jos a usii, pe chederul de cauciuc.
  5. In cazul actionarii electrice, inainte de actionare se va verifica eventuala existenta a unor obstacole in calea usii. Daca exista, acestea vor fi indepartate.
  6. Usile de garaj se pot spala cu apa si detergent casnic (NU se vor folosi sub nici o forma alte substante chimice). Se va evita ca apa sa ajunga la motor sau pe sinele orizontale.
  7. Periodic (cel putin o data pe an) se va proceda la curatarea sinelor de culisare (indepartarea prafului si a diferitelor impuritati (moloz, var, etc)).
  8. In cazul in care usa nu porneste la actionarea electrica se va verifica in primul rand integritatea circuitului de alimentare. Furnizorul nu poate fi facut responsabil de eventualele defectiuni aparute datorita functionarii defectuoase a retelei electrice de alimentare a beneficiarului.

Nerespectarea instructiunilor de mai sus pot duce la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperite de garantie. Orice interventie asupra porduselor (modificari ale configuratiei initiale livrate) pot duce la disfunctionalitati si la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperire de garantie. Furnizorului nu ii pot fi imputate sub nci o forma costuri sau pagube survenite in urma interventiei asupra configuratiei initiale sau in urma oricarei interventii neautorizate. Toate reparatiile si interventiile pe care Furnizorul le va face asupra produselor, ca urmare a nerespectarii acestor instructiuni, vor fi achitate de Beneficiar (manopera si materiale). Furnizorul acorda 12 luni garantie reparatiilor efectuate.

Termenul de reparatie este de maxim 48 de ore lucratoare, incepand de la data procesului verbal de primire in service, ce va fi completat de Furnizor la primirea la sediul său a produsului notificat de Beneficiar. Pot prelungi acest termen operatiunile de vopsire a diverselor componente sau timpul de import al componentelor, in cazul in care acestea nu sunt pe stoc.