Conditii de garantie automatizari porti si bariere

Garantia produselor este de 24 luni de la data incheierii prezentului proces verbal. Garantia se face la sediul Furnizorului, pe baza notificarii scrise de Beneficiar, a defectului constatat.

MEDIUL DE EXPOATARE: Parametrii retelei electrice 220V/3x230V(400V)/50Hz c.a; temp lucru: conform specificatiilor din manualul de produs

INSTRUCTIUNI:

 1. Conditii de transport: Se vor evita socurile si loviturile, acestea putand avea drept urmari defecte de functionare neacoperite de garantie, precum si modificari ale aspectului produselor.
 2. Reguli de baza pentru montaj:
  1. Montarea, racordul si prima punere în functiune a sistemului de actionare trebuie efectuata numai de catre persoane specializate.
  2. Inainte de a incepe montajul parcurgeti cu atentie instructiunile din manualul ce insoteste produsul si urmati cu strictete TOATE etapele prevazute in acesta.
  3. Sistemul de actionare trebuie montat numai pe porti aliniate si echilibrate corect. Portile pe care se instaleaza sistemul de automatizare trebuie sa functioneze lin, fara blocari (salturi) si fara sa fie nevoie de forta manuala. In caz contrar, nu incepeti montajul si solicitati reglarea corespunzatoare a portilor. Portile aliniate eronat sau neechilibrate corect pot duce la vatamari grave sau la deteriorarea sistemului de actionare. Defectele cauzate de functionarea defectuoasa a portilor nu sunt acoperite de garantie.
  4. Poarta trebuie sa fie stabila si rezistenta la îndoiri, nu trebuie sa se îndoaie sau sa îsi modifice forma la deschidere sau închidere. Pentru porti pline, se va verifica intotdeauna gradul de umplere, conform cu specificatiile tehnice ale sistemului de automatizare. Nu se va instala o automatizare pe o poarta care are un grad de umplere mai mare decat cel specificat pentru modelul de automatizare ales.
  5. Se va evita curbarea sinelor, curbare ce poate apare datorita suprafetelor de montaj neregulate (ziduri/pardoseli strambe).
  6. Înainte de efectuarea de lucrari la sistemul de actionare, întotdeauna întrerupeti alimentarea electrica.
  7. Utilizati numai piese de schimb, accesorii si materiale de fixare originale, ale producatorului.
  8. Nu se va omite nici o prindere, se vor respecta toate operatiile si setarile prevazute in manualul specific , ce insoteste fiecare produs. Nerespectarea sau omiterea operatiilor si setarilor din manualul insotitor poate duce la vatamari grave si defectiuni care nu sunt acoperite de garantie.
 3. Utilizare si intretinere:
  1. Sistemul de actionare este conceput exclusiv pentru deschiderea si închiderea portilor. Orice alta utilizare dincolo de aceasta este considerata neconforma. Pentru daune ce rezulta din alt tip de utilizare, producatorul nu îsi asuma raspunderea. Riscul îi apartine în exclusivitate utilizatorului, dreptul la garantie fiind nul.
  2. Sistemul de actionare pentru porti si usi se va utiliza numai sub supravehere vizuala atenta si numai de catre persoane instruite in prealabil. Este absolut interzisa utilizarea acestor sisteme de catre copii sau persoane care nu prezinta discernamant si care nu pot fi instruite corespunzator.
  3. Sistemul de actionare trebuie utilizat numai în stare impecabila de functionare, precum si conform cu destinatia, acordând atentie sigurantei si pericolelor posibile si cu respectarea manualului de montaj si utilizare. Avariile ce pot influenta siguranta trebuie remediate imediat.
  4. Poarta trebuie sa fie stabila si rezistenta la îndoiri, nu trebuie sa se îndoaie sau sa îsi modifice forma la deschidere sau închidere.
  5. Sistemul de actionare trebuie utilizat numai într-un spatiu uscat si lipsit de pericol de explozie.
  6. Sistemul de actionare nu trebuie utilizat în încaperi cu atmosfera agresiva (de ex. aer cu încarcatura sarata).Manevrarea usii de garaj se va face prin actionarea butonului telecomenzii sau intrerupatorului, in cazul actionarii electrice. In cazul echiparii cu incuietoare mecanica pe interior (boltz) sau incuietoare cu cheie incastrata, nu se va actiona usa electric sau manual inainte de deblocarea acestei incuietori.
  7. Nu se va forta niciodata actionarea electrica. Daca usa/poarta prezinta greutate la actionare sau nu se misca deloc, se va chema echipa de service.
  8. In anotimpul rece se vor inlatura depunerile de gheata si zapada de pe porti si automatizare inainte ca aceasta sa fie actionata; in special se va verifica formarea ghetii in partea de jos a portii, pe chederul de cauciuc. De asemenea, se vor verifica si indeparta orice depuneri de pe sistemul de siguranta(fotocelule).
  9. In cazul manifestarilor de vreme extrema, in special vanturi puternice, nu se va actiona poarta
  10. Inainte de actionare se va verifica eventuala existenta a unor obstacole in calea usii. Daca exista, acestea vor fi indepartate.
  11. Periodic (cel putin o data pe an) se va proceda la curatarea sinelor de culisare (indepartarea prafului si a diferitelor impuritati (moloz, var, etc)).
  12. In cazul in care usa nu porneste la actionarea electrica se va verifica in primul rand integritatea circuitului de alimentare. Furnizorul nu poate fi facut responsabil de eventualele defectiuni aparute datorita functionarii defectuoase a retelei electrice de alimentare a beneficiarului.

Nerespectarea instructiunilor de mai sus pot duce la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperite de garantie. Orice interventie asupra porduselor (modificari ale configuratiei initiale livrate) pot duce la disfunctionalitati si la aparitia unor defectiuni ce nu sunt acoperire de garantie. Furnizorului nu ii pot fi imputate sub nci o forma costuri sau pagube survenite in urma interventiei asupra configuratiei initiale sau in urma oricarei interventii neautorizate. Toate reparatiile si interventiile pe care Furnizorul le va face asupra produselor, ca urmare a nerespectarii acestor instructiuni, vor fi achitate de Beneficiar (manopera si materiale). Furnizorul acorda 12 luni garantie reparatiilor efectuate.

Termenul de reparatie este de maxim 48 de ore lucratoare, incepand de la data procesului verbal de primire in service, ce va fi completat de Furnizor la primirea la sediul sau a produsului notificat de Beneficiar. Pot prelungi acest termen operatiunile de vopsire a diverselor componente sau timpul de import al componentelor, in cazul in care acestea nu sunt pe stoc.

IMPORTANT ! In cutia in care se afla ambalat produsul se gaseste MANUALUL ce contine toate informatiile detaliate legate de Garantii, Certificari, Instructiuni de montaj, utilizare si  intretinere. Cele cuprinse in prezentul proces verbal sunt doar generale si informative.